top of page
ROMAN_edited.png

Roman  van  Houtven

Gastchoreograaf 

Roman Van Houtven (België, 1992) is een danser, acteur, choreograaf, theatermaker en dansdocent, woonachtig te Antwerpen. Hij studeerde van 2010 tot 2014 in P.A.R.T.S., de dansschool voor hedendaagse dans onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker in Brussel.

 

Tijdens zijn opleiding bleef hij zich engageren voor allerlei projecten bij oa. fABULEUS (Leuven), Impuls Company (Geel), Dancingkids (Rosas Education, Brussel). Na zijn afstuderen in Juli ’14 werkte hij met oa. Libby Farr (Impulstanz), Galacticamendum (Gent) en De Studio (Antwerpen).

 

Sinds 2015 was Roman actief als danser in Un Sacre du Printemps (Hiatus, Daniel Linehan), dansdocent en danseducatief medewerker (Rosas Educatie, Dancingkids, de Kunsthumaniora Brussel) en choreograaf (It’s Frankenstein, Stupid! van Bronks en de Munt).

 

Sinds 2016 maakt hij deel uit van de Bronks-voorstelling ‘Us/Them’ (Wij/Zij of Nous/Eux) die een enorm succes werd na een uitverkochte speelperiode op het Edinburgh Fringe en sindsdien internationaal tourt. Sinds 2019 speelt hij eveneens de theatermonoloog ‘Razen’ (Theater A tot Z) en was hij actief als choreograaf bij Dance X Performance (Rosas Education).

 

In de herfst van 2020 maakte en speelde hij de voorstelling ‘Club Toulouse’ voor de Kopergietery te Gent, die in het najaar van 2021 door Vlaanderen zal touren.

Binnenkort kan je Roman ook bewonderen in het nieuwe seizoen van 'Dertigers'.

bottom of page