top of page

Liesbeth Roose

Opleiding: Liesbeth begon op jonge leeftijd met dwarsfluit en klassieke zang aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Tielt. Na het behalen van haar eindattest, startte zij haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, afstudeerrichting Musical. In 2014 studeerde zij er af. Ze kreeg les van o.a. Peter Kongs, Etienne van Geel, Lulu Aertgeerts, Ronnie Commissaris, Paula Bangels, Anne Mie Gils, Inge Minten, Frank Van Laecke, Jos Dom en Jeroen Maes. Daarna kreeg zij zangcoaching van sopraan Karen Vermeiren.

Theater: In 2013 speelde Liesbeth haar eerste professionele musical Assepoester, ‘Het tamelijk ware verhaal’ onder regie van Stany Crets (ensemble en understudy Lieve Moeder). Daarna was ze te zien in ‘De Reuzenperzik’ voor Theater Uitgezonderd (2015-2016) en in de zomerrevue ‘Caals Dirigeert’ te Blankenberge. Eind 2016 stond ze in Marmalade's ‘Beauty and the Beast’ (Ensemble, Silly girl, understudy Belle). In de zomer van 2017 stond zij opnieuw op de planken in de Blankenbergse revue samen met Luc Caals en Ron Moss. Tijdens de Gentse feesten van 2017 speelde zij mee in ‘Ze liefden nog lang’, een romantisch Vlaams Chansonproject met Samuël Anastasi en Lotte Stevens. In het najaar van 2017 tourt zij als backing mee met The Comeback Concert van Helmut Lotti. Begin 2018 zal zij te zien zijn in de musical ‘Bloodbrothers’ in het Fakkeltheater te Antwerpen.

Liesbeth is ook lid van Ladies of the Sixties, een muziekshow met nummers uit de gouden jaren 60.

Film: Zij verleende haar stem aan verschillende personages in de nieuwe Disneyfilm ‘Vaiana’ (2016) en ‘Beauty and the Beast’ (2017) en speelde in ‘De regel van Dries’ op Ketnet.

bottom of page